Ulkofileetä korealaisessa bulgogi-kastikkeessa

Korealainen bulgogi-kastike on maustaa naudanlihan hedelmäisen hapanimeläksi. Kokeile!

600 g naudan ulkofileetäMarinadi:1 dl  soijaa

2 rkl omenamehua

3 rkl seesamiöljyä

2 rkl tummaa sokeria (tai hunajaa)

1 rkl valkosipulimurskaa

1 rkl inkiväärimurskaa

(sipulia)

paahdettuja seesaminsiemeniä

(chilihiutaleita)

suolaa

1.

Leikkaa ulkofilee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset ja valuta 2/3 marinadista lihojen päälle. Sekoita kevyesti. Anna lihojen marinoitua ainakin puoli tuntia, mielellään vähän kauemminkin.

2.

Poista ylimääräinen marinadi ja maista lihat erissä kuumalla pannulla.

3.

Kaada loput marinadiliemestä kypsien lihojen päälle. Lisää seesaminsiemenet, chilihiutaleet ja suola. Nauti riisin ja salaatin kanssa.