Veriletut

Voimaruokaa

Perinteiset veriletut ovat kunnon voimaruokaa. Onhan veressä paljon rautaa. Erityisen hyviltä veriletut maistuvat puolukkahillon kera. Viskaalin ohjeessa on emännän maun mukaisesti paljon sipulisattumia, mutta sipulinkin voi halutessaan vaihtaa sipulijauheeksi ja valmistaa sitten sipulilisäkkeen erikseen.

VERILETUT

6 hlölle

VERILETUT

 

5 dl verta
4 dl olutta tai vettä
1,5 dl ohrajauhoja
1,5 dl ruisjauhoja

paistamiseen voita tai ruokaöljyä
1 sipuli tai 2 tl sipulijauhoa
1 muna
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria, meiramia maun mukaan

Vispaa veri niin, että siitä tulee kuohkeaa ja lisää muu neste ja jauhot. Turvota taikinaa jonkin aikaa. Kuutioi sipuli pieneksi ja ruskista se. Lisää taikinaan sipuli, mausteet ja muna. Sekoita hyvin. Paista veriletut lettupannulla ja nauti puolukkahillon kera.