Veriletut
Voimaruokaa
Perinteiset veriletut ovat kunnon voimaruokaa. Onhan veressä paljon rautaa. Erityisen hyviltä veriletut maistuvat puolukkahillon kera. Viskaalin ohjeessa on emännän maun mukaisesti paljon sipulisattumia, mutta sipulinkin voi halutessaan vaihtaa sipulijauheeksi ja valmistaa sitten sipulilisäkkeen erikseen.
VERILETUT
6 hlölle
VERILETUT
5 dl verta
4 dl olutta tai vettä
1,5 dl ohrajauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
paistamiseen voita tai ruokaöljyä
1 sipuli tai 2 tl sipulijauhoa
1 muna
1 tl suolaa
½ tl valkopippuria, meiramia maun mukaan
Vispaa veri niin, että siitä tulee kuohkeaa ja lisää muu neste ja jauhot. Turvota taikinaa jonkin aikaa. Kuutioi sipuli pieneksi ja ruskista se. Lisää taikinaan sipuli, mausteet ja muna. Sekoita hyvin. Paista veriletut lettupannulla ja nauti puolukkahillon kera.