Viinissä haudutettua naudan poskea

Ns. edullisistakin ruhonosista tulee gourmet-tason herkkua pitkään hauduttamalla. Kokeile ja nauti!

Viinissä haudutettua naudan poskea
1,2 kg naudan poskea
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
1 kg säilömättömiä, tuoreita hillosipuleita tai muita pieniä sipuleita
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g herkkusieniä
500 g pekonia kuutioituna
1 litra punaviiniä
rosmariinia
1 Mausta naudanliha suolalla ja pippurilla ja ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla tai padassa, kunnes liha saa kauniin tummanruskean värin pintaansa.
2 Lisää pataan pekoni, sienet, sipulit, valkosipuli ja rosmariini. Kypsennä, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää lopuksi viini.
3 Peitä pata kannella ja laita se uuniin (150 ºC) 2 ½ tunniksi tai kunnes liha on pehmeää. Poista kansi ja anna haudutusliemen vielä kiehua hetki kokoon. Tarkista suolan ja pippurin määrä. Tarjoa perunasoseen, hyvän viinin ja seuran kera.