Gulassi naudan etuselästä

Tämän pehmeän herkullisen gulassin ohje tulee Viron Saarenmaalta. Resepti saatiin Viskaalin teurastamopäällikkö Margukselta, jonka äiti on Saarenmaalla kuuluisa pitokokki.

Gulassi naudan etuselästä

 

6-8 hlöä

 

1 kg naudan etuselkää
3 isoa sipulia
3 – 4 valkosipulin kynttä
2 punaista paprikaa
4 tomaattia
1 + ½ tl suolaa
3 – 4 rkl voita
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl paprikajauhetta
5 dl vettä
½ tl kokonaisia mustapippureita
1 prk  smetanaa

 

  1. Huuhtele ja kuivaa liha ja kuutioi se noin 2 x 2 senttimetrin kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Halkaise paprikat, poista siemenet, paloittele. Kuutioi tomaatit.
  3. Kuumenna voi valurautapadassa. Ruskista lihapalat voissa muutamassa erässä. Mausta suolalla (1 tl).
  4. Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet. Paista kolme-neljä minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, paprikat ja tomaatit. Paista vielä hetki.
  5. Lisää joukkoon vesi. Mausta lopulla suolalla (½ tl) ja pippureilla. Nosta pata 175-asteiseen uuniin ilman kantta ensin noin kymmeneksi minuutiksi. Peitä sitten kannella ja anna hautua uunissa ainakin 1,5 tuntia tai kunnes liha on kunnolla kypsää.
  6. Lisää lopuksi smetana ja kuumenna. Tarjoa perunoiden ja leivän kera.