Osso bucco -lihapata
Liharuokien italialaislähtöisen klassikon Osso buccon pääraaka-aineena käytetään naudan potkapaloja, joissa on mukana pala luuta ja luuydintä. Tämä on Viskaalin emännän suosikkiruoka varsinkin silloin, kun tulee vieraita. Maistuu varmasti kaikille!

Osso bucco
4-6 hlö
4 naudan potkakiekkoa (n. 1,5 kg)
1 dl vehnäjauhoa
½ dl korppujauhoa
3 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl muskottipähkinää raastettuna
ruokaöljyä paistamista varten
1 valkosipuli
2 keskikoista porkkanaa
2 sipulia
2 varsisellerin vartta
2 dl valkoviiniä
1 rkl tomaattipyreetä
(yrttejä: timjami, oregano, basilika, rosmariini)
vettä
voita ja/tai oliiviöljyä paistamiseen
- Huuhtele potkakiekot kylmällä vedellä. Kuivaa.
- Sekoita mausteet jauhoihin.
- Kuori ja kuutioi vihannekset.
- Pyörittele potkakiekot jauhomausteseoksessa kauttaaltaan. Paista öljyssä kullanruskeiksi ja siirrä pataan.
- Paista seuraavaksi vihannekset öljyssä. Lisää viini ja tomaattipyree ja kiehauta. Lisää pataan potkakiekkojen päälle ja kaada päälle vielä vettä niin, että potkakiekot eivät ihan peity.
- Paista uunissa 3-4 tuntia 150 °C:ssa, kunnes liha irtoaa luista. Lisää vettä tarvittaessa.
- Osso buccon seuraksi sopivat esimerkiksi polenta, riisi tai uunivihannekset.