Osso bucco -lihapata

Liharuokien italialaislähtöisen klassikon Osso buccon pääraaka-aineena käytetään naudan potkapaloja, joissa on mukana pala luuta ja luuydintä. Tämä on Viskaalin emännän suosikkiruoka varsinkin silloin, kun tulee vieraita. Maistuu varmasti kaikille!

Osso bucco

4-6 hlö

 

4 naudan potkakiekkoa (n. 1,5 kg)

1 dl vehnäjauhoa

½ dl korppujauhoa

3 tl suolaa

1 tl mustapippuria rouhittuna

1 tl muskottipähkinää raastettuna

ruokaöljyä paistamista varten

1 valkosipuli

2 keskikoista porkkanaa

2 sipulia

2 varsisellerin vartta

2 dl valkoviiniä

1 rkl tomaattipyreetä

(yrttejä: timjami, oregano, basilika, rosmariini)

vettä

voita ja/tai oliiviöljyä paistamiseen

 

  1. Huuhtele potkakiekot kylmällä vedellä. Kuivaa.
  2. Sekoita mausteet jauhoihin.
  3. Kuori ja kuutioi vihannekset.
  4. Pyörittele potkakiekot jauhomausteseoksessa kauttaaltaan. Paista öljyssä kullanruskeiksi ja siirrä pataan.
  5. Paista seuraavaksi vihannekset öljyssä. Lisää viini ja tomaattipyree ja kiehauta. Lisää pataan potkakiekkojen päälle ja kaada päälle vielä vettä niin, että potkakiekot eivät ihan peity.
  6. Paista uunissa 3-4 tuntia 150 °C:ssa, kunnes liha irtoaa luista. Lisää vettä tarvittaessa.
  7. Osso buccon seuraksi sopivat esimerkiksi polenta, riisi tai uunivihannekset.