Vokkia naudan fileestä
4-6 hlölle
500 g naudan sisä- tai ulkofileetä
1 iso sipuli
3 kevätsipulia
suolaa
1 dl seesamiöljyä
1 dl soijakastiketta
2 rkl miriniä (tai sokerilientä)
2 tl (riisi)etikkaa
2 tl murskattua valkosipulia
2 tl murskattua inkivääriä
1 rkl seesaminsiemeniä
(keskivahvoja chilihiutaleita)
- Ota filee huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen valmistamista.
- Leikkaa filee niin ohuiksi siivuiksi, kuin saat. Lisää suola ja pyöräytä lihat seesamiöljyssä.
- Kuori ja siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi. Paloittele kevätsipuli.
- Lämmitä vokki- tai paistinpannu ja paista sipulit ensin kuumassa seesamiöljyssä, siirrä syrjään. Paista sitten lihat kahdessa erässä nopeasti. Lihasiivut voivat jäädä keskeltä hieman punertaviksi.
- Sekoita soija, seesamiöljy, mirini, etikka sekä valkosipuli- ja inkiväärimurska keskenään. Lisää chiliä maun mukaan.
- Valele kastike lihojen ja sipulin päälle. Nauti riisin ja/tai vokattujen vihannesten kanssa.
Vinkki: sienet, kuten herkkusienet, tatit tai matsutake sopivat tämän ruuan lisäkkeeksi todella hyvin!