Viinissä haudutettua naudan poskea
Ns. edullisistakin ruhonosista tulee gourmet-tason herkkua pitkään hauduttamalla. Kokeile ja nauti!
Viinissä haudutettua naudan poskea
1,2 kg naudan poskea
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
1 kg säilömättömiä, tuoreita hillosipuleita tai muita pieniä sipuleita
6 valkosipulin kynttä hienonnettuna
500 g herkkusieniä
500 g pekonia kuutioituna
1 litra punaviiniä
rosmariinia
1 Mausta naudanliha suolalla ja pippurilla ja ruskista oliiviöljyssä kuumalla pannulla tai padassa, kunnes liha saa kauniin tummanruskean värin pintaansa.
2 Lisää pataan pekoni, sienet, sipulit, valkosipuli ja rosmariini. Kypsennä, kunnes sipulit alkavat ruskistua. Lisää lopuksi viini.
3 Peitä pata kannella ja laita se uuniin (150 ºC) 2 ½ tunniksi tai kunnes liha on pehmeää. Poista kansi ja anna haudutusliemen vielä kiehua hetki kokoon. Tarkista suolan ja pippurin määrä. Tarjoa perunasoseen, hyvän viinin ja seuran kera.
Tutustu myös näihin resepteihin
Viskaalin emännän OSSO BUCCO
Paistettua naudanmaksaa piccata
4-5 annosta
30 min