UUTTA RÖSSYSTÄ Tuunaa Rössy! -kilpailulla

Rössystä katuruokaa, alkupaloja tai piirakan täytettä? Mitä muuta kuin rössypottuja rössystä tehdä? Oulun Paistinkääntäjät, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ja aidosta verestä rössyä valmistava Viskaalin tila järjestivät Tuunaa rössy! -ruokakilpailuun, joka päättyi 11. tammikuuta 2019. VOITTAJIEN JULKISTUS LA 26.1. klo 11.30 Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla Oulussa. Tervetuloa!

Tervetuloa mukaan!

Säännöt ja ohjeet

1. Kilpailun järjestäjät
Kilpailun järjestäjinä toimivat Oulun Paistinkääntäjät ry, Oulun Keittiömestarit ry sekä Viskaalin tila. Kilpailun virallisena suojelijana toimii Rössypottuseura.

Muut yhteistyökumppanit ovat Sokos Herkku, Erweko, Meater sekä joukko oululaisia ravintoloita:
Sokos Herkku ravintola, Ravintola Puistola, Ravintola Rauhala, Ravintola Nallikari , Teatteriravintola Vänmanni, Tiedekahvila tietomaa, Ravintola Sokerijussi, Opetusravintola Hilikku Osao, Ravintola Virta, Ravintola Upseerikerho, Pääkirjaston kahvila, Kaupunginsairaalan kahvila
Uniresta: Ravintolat Medisiina, Kastari, Vanilla, Preludi, Castanea, Health to Organic (H2O) keskusta, Ideapark ja Kaleva

2. Kilpailun tavoite
Kilpailun tavoitteena on löytää perinneherkku rössylle uusia, innovatiivisia ja erilaisia käyttötapoja ja makuyhdistelmiä, joita voidaan jatkossa hyödyntää erilaisina rössytuotteina, esimerkiksi matkailullisesti. Tavoitteena on myös nostaa ainutlaatuisen, alueellisen perinneherkku rössyn arvostusta ja käyttöä sekä tuunata eli kehittää siitä uusia, esimerkiksi nuoremmille sukupolville maistuvia makuja.

3. Kilpailuaika
Osallistumisaika päättyi 11.1.2019 klo 16.00, jonka jälkeen saapuneita osallistumisia ei hyväksytä. Vastuu osallistumisen perille saapumisesta osallistumisaikana on osallistujalla. Palkintojen jako tapahtuu kilpailun päätöstapahtumassa lauantaina 25.1.2019 Kauppakeskus Valkean Kesäkadulla.

4. Kilpailuun osallistuminen
Tuunaa rössy! on kaikille avoin reseptikilpailu. Siihen voivat osallistua sekä harrastelijat että ammattilaiset, yksityishenkilöt tai yritykset ja organisaatiot, ryhmät tai yhdistykset (Huom. Pääpalkinnon osallistuminen koskee vain yhtä henkilöä). Järjestäjätahojen järjestämiseen osallistuvat henkilöt tai tuomariston edustajat eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä mahdollisimman tarkka resepti 4 henkilölle ja kuva valmiista annoksesta määräaikaan mennessä alla olevalla lomakkeella tai osoitteeseen: Tuunaa Rössy!/Viskaalin tila, Viskaalintie 54, 91510 Rova. Voit myös lähettää reseptin ja kuvan sähköpostilla osoitteeseen: asiakaspalvelu@viskaalin.fi

Resepteissä on käytettävä rössyä eli veripalttua jossain muodossa. Muut raaka-aineet ovat vapaavalintaisia. Resepti voi olla alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, välipala tai leivonnainen. Käyttöehdotus kannattaa mainita reseptissä. Muutakin tarinaa reseptin synnystä saa laittaa mukaan. Reseptit tulee olla laskettuna 4 hlölle. Resepteissä tulee käydä ilmi kaikki tarvittavat raaka-aineet ja valmistusvaiheet.

Tuomaristo valitsee voittajan ja mahdolliset muut palkitut reseptin ja kuvan perusteella. Tuomaristolla on oikeus jakaa myös erityismaininnoista ja kriteereistä ja jakaa palkinnot niiden mukaan. Voittajille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.

5. Tuomaristo
Janne Pekkala, rössyasiantuntija, keittiömestari, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry
Reijo Äijälä, keittiömestari/kouluttaja evp, Oulun Paistinkääntäjät ry, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry
Tuula Kukkola-Räinä, yrittäjä, Viskaalin tila, Oulun Paistinkääntäjät ry
Antti Pirttikoski, myyntipäällikkö, keittiömestari, Viskaalin tila, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry, Oulun Paistinkääntäjät ry
Esa Koppelo, keittiömestari/koulutuspäällikkö, OSAO, Ravintola Hilkku, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry, Oulun Paistinkääntäjät ry
Sari-Helena Forsman, ravintoloitsija, Ravintola Puistola, Ravintola Pannu, Pizzeria Cantina,
Oulun Paistinkääntäjät ry
Mira Raappana, tuotannonsuunnittelija, Oulun Tuotantokeittiö Oy, Ammattikeittiöosaajat ry
Marko Heino, keittiöpäällikkö, Sokos Herkku, Pohjois-Pohjanmaan Keittiömestarit ry

6. Kilpailun palkinnot
Pääpalkintona päivä Viskaalin tilalla opettelemassa rössyntekoa alusta loppuun.
Muut palkinnot: 200 e lahjakortti Sokos Herkkuun, lahjakortteja oululaisiin ravintoloihin, Viskaalin tuotekasseja, Meater-lihalämpömittari.

7. Palkinnon lunastus ja rajoitteet
Palkintoja ei voi luovuttaa eteenpäin ja ne pitää lunastaa ko. palkinnon yhteydessä mainittuna lunastusaikana.

8. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu
Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

9. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus
Järjestäjät voivat julkaista kilpailuun osallistuneet reseptit kuvineen printti- tai digimedioissa ja käyttää niitä markkinoinnissaan. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjälle oikeuden käyttää nimeään sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Emme säilytä osallistujien nimiä tai yhteystietoja arvonnan jälkeen, emmekä käytä kilpailuun osallistuvien henkilöiden yhteystietoja suoramarkkinointiin tai luovuta yhteystietoja eteenpäin kolmansille osapuolille.

Voittajalle ja muille palkituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Toiveena on, että palkitut pääsevät paikalle kilpailun päätöstilaisuuteen Kauppakeskus Valkean Kesäkadulle lauantaina 26.1.2019.

10. Sääntöjen muuttaminen
Järjestäjät pidättävät oikeudet näiden sääntöjen muuttamiseen.

Yhteistyössä

Lähetä resepti

Toimita kilpailureseptisi sekä valokuvat 11.1.2019 kello 16.00 mennessä oheisella lomakkeella tai osoitteeseen Viskaalin tila/Tuunaa Rössy, Viskaalintie 54, 91510 Rova. Tuomaristo valitsee resepteistä 6 parasta, jotka testaa ja valitsee niiden perusteella voittajan, toiseksi ja kolmanneksi tulleet. Karsintaan päässeille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti.