Viskaalin JUHLAPAISTI
Paisto-ohje
Viskaalin Juhlapaisti on paistovalmis naudanpaisti. Se on valmiiksi suolattu ja pääsiäisen aikaan se saa yllensä yrttihunnun. Todella helppo ja herkullinen juhlapöydän kruunu.
VALMISTUSOHJE
Juhlapaisti Viskaalin tapaan
6 henkilölle
1,5–2 kg:n Viskaalin naudan Juhlapaisti
1 kg porkkanaa, selleriä, lanttua kuutioiksi paloiteltuna
ruokaöljyä
2 cm tuoretta piparjuurta raastettuna
200 g maustamatonta jugurttia
suolaa
mustapippuria
Nosta paisti huoneenlämpöön noin 1,5 tuntia ennen paistamista. Laita lihalämpömittari paistiin ja paista ensin 200-asteisessa uunissa ensin puoli tuntia, sitten 120 asteessa, kunnes mittari näyttää 55 astetta (jos haluat sisältä mehevän punertavan paistin) tai 75, jos haluat paistista kunnolla kypsän. Anna paistin vetäytyä foliossa noin puoli tuntia ennen tarjoamista.
Pyöräytä kuutioidut juurekset öljyssä ja paahda noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Mausta suolalla.