OCCO BUCCO

4 hlölle

(Resepti: Rotisseur Antti Pirttikoski)

 

4 naudan potkakiekkoa

1 dl vehnäjauhoa

½ dl korppujauhoa

suolaa

mustapippuria rouhittuna

3 valkosipulin kynttå

1 porkkana

1 sipulia

1 varsisellerin varsi

2 dl valkoviiniä

1 rkl tomaattipyrettä

vettä

voita ja oliiviöljyä paistoon

 

Sekoita jauhot mausteisiin. Paloittele vihannekset ja paista ne kevyesti öljyssä ja voissa. Kiehauta viini vihannesten kanssa. Lisää tomaattipyre. Ota syrjään. 

Kierittele potkakiekot kauttaaltaan jauhossa ja paista voissa molemmin puolin.

Laita ruskistetut occo buccot, vihannekset ja viini uunivuokaan ja kaada päälle vettä niin, että liha ei ihan peity.

Paista uunissa n.3 tuntia 120 asteessa, kunnes liha irtoaa luista. Lisää vettä tarvittaessa.

Nauti esimerkiksi risoton, riisin tai salaatin ja uunijuuresten kera.